Programari : 0735.880.282

Semnalele bioinformationale de control

Cercetarile profesorului Ghenadiy Aleksandrovich Markov, savant la Centrul stiintific din Novosibirsk, au avansat si mai mult in aceasta directie. In anul 1980, el a facut o descoperire esentiala in domeniul controlului structurilor ereditare ale organismelor. Esenta descoperirii sale consta in faptul ca a dezlegat misterul schimbului reciproc de informatii dintre celule, precum si dintre celule si mediul ambiant.

S-a dovedit ca toate organismele din natura, de la organismele monocelulare si plante si pana la om (ca organism), „discuta” in acelasi limbaj si se inteleg perfect, folosind coduri bioinformationale pentru transmiterea informatiei. Pe parcursul cercetarilor si experimentelor stiintifice, Markov a descifrat acest limbaj, a invatat sa „discute” cu celula vie, sa controleze activitatea metabolica a acesteia si astfel, sa influenteze dezvoltarea intregului organism.

Pentru a ajunge la acest nivel, el a studiat aceste procese ani de zile. Markov a inregistrat semnalele care vin de la celula in momentul nasterii acesteia, a unor situatii deosebite si a mortii si apoi a incercat sa reproduca aceasta informatie pentru un nou grup de celule.

Citește mai departe:Semnalele bioinformationale de control