Programari : 0735.880.282

Spitalul clinic militar districtual nr. 333

Spitalul clinic militar districtual nr. 333 din Districtul Militar Siberian. Referinte cu privire la folosirea metodei Markov în practica clinica în sectiile spitalului.

Sectia de chirurgie septica.

Scopul cercetarii: Evaluarea eficientei utilizarii Fitococktailului “Liubitelskiy” in tratamentul bolnavilor cu procese purulent-necrotice.

Concluzia: Utilizarea metodei a permis reducerea considerabila a evolutiei modificarilor necrotice ireversibile in tesuturi si respectiv accelerarea curatarii leziunilor, reducerea duratei de tratament a bolnavilor, realizarea mai rapida a reabilitarii medicale si sociale a pacientilor. Trebuie remarcat in special faptul ca, in majoritatea cazurilor, utilizarea fitococktailurilor permite transformarea unui proces infectios de tipul cangrenei umede intr-o necroza uscata, reducand astfel nivelul amputarilor inevitabile.

Metoda este recoamandata pentru utilizare in practica clinica de tratament a bolnavilor internati în sectia de chirurgie.

Sectia de endocrinologie.

Scopul cercetarii: Evaluarea eficientei utilizarii Fitococktailului “Liubitelskiy” in tratamentul complex al bolnavilor cu diabet zaharat de tipul II.

Concluzie: In cazul tratamentului complex al bolnavilor cu diabet zaharat de tipul II cu preparatul Fitococktailul “Liubitelskiy” s-a observat ameliorarea starii la 70.3% din pacienti. Metodologia de tratament a prof. Markov poate fi recomandata pentru utilizare in tratamentul acestei afectiuni.

Sectia de ftiziologie.

Scopul cercetarii: Evaluarea eficientei utilizarii Fitococktailului “Liubitelskiy” in tratamentul complex al bolnavilor cu astm bronsic.

Concluzie: In cazul utilizarii Fitococktailului “Liubitelskiy” in tratamentul complex al bolnavilor cu astm bronsic, s-a observat ameliorarea starii la 71.4% din pacienti. SBA nutritiv Fitococktailul ,,Liubitelskiy” reprezinta un preparat eficient in tratamentul complex al bolnavilor de astm bronsic.

 Sectia de neurologie.

Scopul cercetarii: Evaluarea eficientei utilizarii Fitococktailului “Liubitelskiy pentru reabilitarea bolnavilor care au suferit o congestie cerebrala ischemica in perioada sub-acuta.

Concluzia: Utilizarea Fitococktailului “Liubitelskiy” in calitate de stimulator bioinformational reprezinta metoda cea mai fiziologica de restabilire a dereglarilor celular-energetice in cazul afectiunilor cerebral-vasculare. Metoda prof. Markov poate fi utilizata in scop profilactic la persoanele in varsta, pentru imbunatatirea elasticitatii si rezistentei vaselor cerebrale, pentru sporirea rezistentei oragnismului la actiunea factorilor nefavorabili ai mediul ambient sau ca metoda concurenta cu chimioterapia traditionala.

 

La baza crearii metodei se afla patru descoperiri. Metoda de tratament si compusii imuno-corectori elaborati pe baza ei dispun de 10 brevete in Federatia Rusa, precum si in alte 20 de tari: Canada, Japonia, Republica Coreea, Germania, Austria, Elvetia, Marea Britanie, Suedia, Franta etc.

In 1994, la prima prezentare a compusilor imuno-corectori la Targul Internaţional din Siberia, centrului “Virus” i s-a conferit Medalia de aur.

In 1999, pentru participarea la forumul economic din Rusia “Est-Siberia-Vest” si Expozitia industriala internationala “Siberia :Export-Import”, firma “Virus” a primit o scrisoare de multumire din partea Comitetului Federal de Organizare de pe langa Guvernul Rusiei.

La expozitia internationala specializata “Dal-Inter-Med-99”, a fost decernata diploma de gradul IV; La expozitia ,,Fitoterapia si sanatatea 2000”, Centrului i s-a decernat Medalia “Laureat al Centrului de expozitii din Rusia”.

La Expozitia specializata “Medicina în Ural-2000”, Centrul a primit diploma pentru implementarea in practica a unui studiu SBA unic.

In 2001 au fost primite diplome pentru elaborarea si implementarea SBA nutritivi de mare eficienta la expozitia “Ocrotirea sanatatii in Siberia-2001” de la Irkutsk, si pentru cel mai bun exponat la Expozitia-targ internationala “Medintex-2001” de la Kemerovo.

In 2000, CTS “Virus” a primit acreditarea pe langa complexul stiintifico-tehnologic “Novosibirsk”, in calitate de intreprindere producatoare de tehnologii cu potential stiintific ridicat, unica la nivel mondial si care a patruns cu studiile sale pe piata mondiala.

Directia medicala a activitatii Centrului a intrat in programul de colaborare internationala al regiunii Novosibirsk cu provincii din Republica Chineza. Specialistii chinezi au fost interesati de metoda de acriune bioinformarionala asupra celulelor afectate ale organismului. Ei au publicat descrierea metodei in limba chineza si au facut cunostinta in detaliu cu metodologia de tratament si cu datele statistice, obtinute pe parcursul celor 10 ani de functionare a Centrului Tehnico-Stiintific „Virus”.

Dupa studierea materialelor si desfasurarea cercetarilor, pentru dezvoltarea lucrarilor in aceasta directie, partea chineza a inaintat propunerea de a infiinta,impreuna cu Centrul Tehnico-Stiintific „Virus”, un Laborator stiintific international de tehnologii cu potential stiintific ridicat, in cadrul Universitatii Tehnologice din Harbin (UTH) (in componenta careia intra si institutul de medicina), cu filiala la Novosibirsk. Conducatorul stiintific al acestui prim Laborator stiintific international comun în cadrul relatiilor chinezo-ruse este G.A.Markov.

In decembrie 2000, Consiliul Stiintific al Universitatii i-a decernat lui G.A.Markov titlul de Profesor Emerit al UTH. In prezent, programul de activitate al centrului de colaborare tehnico-stiintifica chinezo-rus din Hailuntsian, din cadrul Laboratorului international, prevede infiintarea in China a primelor centre medicale in care tratamentul se va realiza dupa metodele elaborate de profesorul Markov. In 2002 a fost semnat un acord cu Institutul Y. Stefan din Slovenia, cu privire la desfasurarea unor lucrari de cercetare stiintifica. Din martie 2003, in cadrul Programului interguvernamental de colaborare ruso-slovena, a inceput realizarea unui proiect comun numit “Influenta undelor electromagnetice de frecventa joasa asupra sistemelor biologice si posibilitatile de utilizare in terapia oncologica”, care va dura 2 ani. Pentru realizarea proiectului, Centrul “Virus” a pus la dispozitie un dispozitiv bioinformational pentru desfasurarea experientelor pe animale de laborator.

Azi se poate afirma cu convingere ca aceasta metoda a capatat o recunoastere internationala.